Sušenky
Ingredience:
- 300 g ml. cukru, vyzkoušely jsme i třtinový,
- 150 g farmářského másla,
- 3 domácí vejce,
- 1 vanilkový cukr,
- 500 g hladké mouky, polovina může být i vícezrná či kukuřičná,
- 1 bezfosfátový prášek do pečiva
Postup:
V míse smícháme cukr, vanilkový cukr a máslo, po jednom vmícháme vejce, zapracujeme mouku prosátou s práškem do pečiva. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme a vykrajujeme tvary podle fantazie i vykrajovátek. Pečeme na pečícím papíru do zlatova. Nejlepší jsou odležené, protože získají na křehkosti (pokud to tedy vydržíte). Dají se i slepovat či zdobit polevami. Nebo už před pečením zdobit různými ozdůbkami, např. perličky.
Zdroj: Tinka a Iva Koutná, podle časopisu Apetit